Naše korene prírodnej medicíny


V roku 1956 kúpil René Haussin obchod s potravinami a lahôdkami vo francúzskom Denaine. Po rekonštrukcii predajne ho začali trápiť bolesti. Poradil sa s lekárom, ale nič mu nepomáhalo proti bolesti.

Začal sa zaujímať o účinky stravy a rastlín a rozhodol sa zmeniť to, čo jedol a svoj životný štýl. Postupne videl výsledky a bolesti sa mu uľavili: odvtedy bol René Haussin presvedčený o výhodách rastlín. Naďalej sa zaujímal o alternatívnu medicínu a najmä naturopatiu, holistický postup, ktorý sa zameriava na celkovú pohodu. Kvalifikoval sa ako naturopat a prvé konzultácie ho povzbudili, aby pokračoval. Potom objavil rádioniku a získal prvú cenu dva roky po sebe vo výročnej súťaži organizovanej Club de Radiesthésie de Valenciennes vo Francúzsku.

V roku 1961 sa rozhodol kúpiť stroj na výrobu tabliet z peľu kvetov. Začal vyrábať tablety, ktoré čoskoro predával nie len vo svojom obchode, ale aj na dobierku po celom Francúzsku. Takto začala superdiéta so Superdiet!

René Haussin predbehol dobu a rýchlo si vytvoril sieť rovnako zmýšľajúcich partnerov, ktorí sa zaujímali o ekologické produkty.
Pokračoval vo vývoji ďalších produktov v Denaine. Išlo najmä o kapsuly a liekovky. Svoje ingrediencie kupoval od miestnych záhradkárov, čím vytvoril – nevedomky – prvú regionálnu sieť miestnych výrobcov (partnerstvá založené na solidarite) a prvé organické produkty Superdiet pred vytvorením certifikácie ekologického poľnohospodárstva v roku 1992.

Drvivá väčšina našich produktov odráža náš pôvod. Vyrábajú sa z certifikovaných ekologických rastlín, ovocia a zeleniny a v súčastnosti máme čoraz viac silné spojenectvá s inými, podobne zmýšľajúcimi výrobcami. Väčšina našich produktov – liekovky, kapsuly, tablety a prášky – je vyrobená podľa princípov prírodnej medicíny.

Superdiet - prírodné doplnky stravy