Náš zakladateľ vytvoril prvé miestne partnerstvo v roku 1974 s naším ekologickým farmárom čiernej reďkovky...mnoho rokov pred všeobecným konsenzom o výhodách ekologického poľnohospodárstva. V roku 1986 bolo vytvorených viac partnerstiev s ďalšími miestnymi záhradkármi, ktorých sme vybrali preto, že v tom čase nepoužívali žiadne pesticídy ani iné postreky a neprírodné prvky. Až do roku 1992 trvalo, kým boli zverejnené európske nariadenia pre ekologický sektor. Vďaka tomu sme mohli získať oficiálnu certifikáciu pre naše organické doplnky stravy.

Výhradné vlastníctvo francúzskeho ministerstva poľnohospodárstva, la certifikácia AB, zaručuje:

  • Produkt vyrobený z najmenej 95 % zložiek z ekologických fariem, ktoré využívajú agronomické a chovateľské postupy rešpektujúce prirodzenú rovnováhu životného prostredia a pohodu zvierat a ktoré obmedzujú používanie chemických produktov a syntetických pesticídov.
  • Rešpektovanie súčasných francúzskych predpisov.


Certifikácia pod dohľadom orgánu pod kontrolou vlády, ktorý uplatňuje kritériá európskej normy EN 45011: nezávislosť, nestrannosť, spôsobilosť a efektívnosť
Európske logo označujúce ekologické produkty tiež zabezpečuje:

  • Najmenej 95% organických zložiek
  • Súlad s úradnými predpismi pre kontrolu a certifikáciu
    Informácie o mene výrobcu, spracovateľa a distribútora, názve alebo kóde certifikačného orgánu, pôvode použitých ekologických zložiek (európske/mimoeurópske poľnohospodárstvo)
  • Záväzok voči životnému prostrediu


Náš záväzok voči životnému prostrediu zahŕňa sociálne aj environmentálne otázky: dlhodobé partnerstvo s našimi ekologickými pestovateľmi rastlín, recyklovateľné obaly pre naše potravinové doplnky a zvyšovanie ekologických operácií v celej spoločnosti s plánmi na recykláciu zberov a sponzorovanie včelích úľov s naším regionálnym partnerom Beecity.

Planète Superdiéta


V spoločnosti Superdiet je trvalo udržateľný rozvoj ústredným prvkom všetkých našich aktivít. V súlade s našimi hodnotami vytvorili naši zamestnanci skupinový projekt s názvom „Planète Superdiet“. Naše iniciácia kontrolovať opatrenia v celej spoločnosti v sociálnych, ekonomických a environmentálnych otázkach:

  • Kampane na zber recyklácie pre združenia: kapsule, telefóny, okuliare, žiarovky a písacie potreby.
  • Iniciovať opatrenia na zníženie našej spotreby energie a uľahčenie mobility pre našich zamestnancov.
  • Čoraz viac organické


Pri príprave našich každoročných firemných jedál si vyberáme certifikované ekologické produkty – pokiaľ je to možné lokálne, ako napríklad jahody z Beuvry-La-Forêt. Máme ekologické krabice na ovocie a zeleninu, ktoré dodávajú miestni záhradkári od Le Panier Naturel. A lahodný med si užívame vďaka Beecity a nášmu projektu - úľ.

Podieľame sa na ochrane včiel:


"Človek prežije len štyri roky, ak z planéty zmiznú včely."

Albert Einstein.

Populácia včiel už niekoľko rokov klesá, v niektorých oblastiach úplne vymizla. Štúdie ukazujú, že existuje niekoľko príčin tohto postupného vymiznutia vrátane pesticídov, infekcií parazitmi, chorôb, znečistenia, menšieho množstva potravy (v dôsledku zníženia rozmanitosti kvetov poskytujúcich nektár a peľ), biotopov a nových predátorov.

Opelenie je základ!


Včely zbierajú kvetinový nektár ako potravu na hromadenie zásob. Pri zbere sa im na chodidlách zachytávajú guľôčky peľu. Nevedomky zanechávajú peľ na iných kvetoch, keď prechádzajú: toto môžete poznať pod názvom - opelenie. Ovocie rastie v dôsledku procesu hnojenia. Mnoho rastlín sa spolieha na hmyz. Včely opeľujú viac ako 200 000 druhov. Podľa Národného inštitútu pre poľnohospodársky výskum vo Francúzsku opelenie ovplyvňuje množstvo a rozmanitosť našej potravy. Všetko je úzko prepojené: včely a kvety sú na sebe závislé

naša spolupráca s Bee city
 

Pred niekoľkými rokmi sme sa zaviazali sponzorovať úle s Beecity, naším partnerom v severnom Francúzsku. So sídlom v regióne Hauts de France v severnom Francúzsku sa špecializujú na inštaláciu úľov v podnikoch a miestnych úradoch. Podieľajú sa na konkrétnych projektoch pre biodiverzitu. Sponzorovaním včelstiev prispievame k zveľaďovaniu včelstiev a zlepšovaniu lokálneho opelenia.